22 Ocak 2009 Perşembe

ZATÜRREE-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Akciğerlere dökülen kan nedeniyle meydana gelir. Ateşle seyreden titremeyle kendini gösterir. Zatürree, dünyanın bilinen en eski hastalıklarından biridir. Günümüzde de en gelişmiş ülkelerde bile, düzinelerce antibiyotiğe, tanı yöntemlerinin, hastane ve yoğun bakım olanakları çok artmasına rağmen sık görülen ve ölümlere neden olan bir hastalıktır.Zatürree, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarından biridir. İstatistiklere göre yılda her bin kişinin 10-15'i zatürree geçirmektedir.

Buna göre, Türkiye'de her yıl ortalama 500 bin kişinin bu hastalığa yakalandığı hesaplanmaktadır. Zatürree her yaşta görülebilen bir hastalık olmakla beraber, en çok bebek ve küçük çocuklarla yaşlılarda rastlanır. Yılda 5 yaş altındaki her 1000 çocuğun 36'sı, yılda 64-74 yaş arasındaki her bin kişinin 15'i, yılda 75 yaş üzerindeki her 1000 kişinin 34'ü zatürree olurken, 15-19 yaşlardaki gençlerde ise 1000'de 6 kişi zatürreeye yakalanmaktadır. Zatürree, özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, kalp, şeker, böbrek, bronşit hastalarında ölümlere yol açabilmektedir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 bardak kaynar suya, 4 gram sığırkuyruğu çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

SIĞIR KUYRUĞU ÇİÇEĞİ





* 1 kilo kaynar suya, 20 gram sığırkuyruğu çiçeği, 20 gram gelincik çiçeği, 10 gram ebegümeci konulur. 10 dakika bekletilip, balla tatlandırılıp, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 bardak limon suyu, 3 bardak suyla karıştırılır. Balla tatlandırılıp günde 3-4 bardak içilir.

* Ilık olarak ve bolca ıhlamur içilir.

* Nane haşlanır, ılık olarak bolca içilir.

* Nane, ıhlamur, ebegümeci bir arada haşlanıp içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı hatmi kökü toz halinde konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.

* 3 bardak suya, 20 gram köpek üzümü yaprağı konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 3 bardak içilir.

* 4 bardak suya, 5 adet incir doğranır.15 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir. Günde 3 bardak sıcak olarak içilir.

* Badem, dövülmüş gül ve kafur gül suyunda ezilip, göğse sürülür.

ÖNERİLEN BİTKİLER

KARAHİNDİBA

SARIMSAK

HANIMELİ

SOĞAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder