2 Ocak 2009 Cuma
EZİK VE YARALARDA-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER
* Taze aslanpençesi ezilir, lapa haline getirilip sarılır.
ASLANPENÇESİ
* 1 Bardak suya, 50 gram maydanoz tohumu konulur. 3 dakika kaynatılıp, oluşan suyuna bez batırılıp ezilen kısma konulur. Bu işleme günde 4-5 defa devam edilir.
* Soğan ezilir, bir miktar tuz ilave edilip, ezik ve berelerde lapa halinde uygulanır.
* Taze enginar yaprakları, bir miktar şekerle ezilip, lapa haline getirilir.Lapa ezilen kısma günde 4-5 defa sarılır.
* Vücudunuzda oluşan morlukların üzerine çiğ patates koyabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder