23 Ocak 2009 Cuma

BAMYA-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR

BAMYA ( ABELMOSCHUS ESCULENTUS )


Ebegümeciler familyasından, ılık iklimlerde yaşayan ve hazmı oldukça kolay olan bamyanın yaprağı, asma yaprağına benzer. Tohumları yuvarlak ve yeşilimtırak gri renktedir.

ÖZELLİKLERİ:

Yaş ve kuru olarak tüketilebilir. Tazeyken toplanıp tüketilmesi sağlık için daha faydalıdır. İçinde A, B1, B2, ve C vitaminleri barındırır. Memleketimizin her yerinde yetiştirilir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Sindirim sistemini düzenleyici tesiri vardır, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kanı temizler. İdrar söktürücü olarak da bilinen bamya, halsizliğe iyi gelir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Minareller açısından oldukça zengindir. Çiçekleri ezilip, kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder