17 Ocak 2009 Cumartesi
SOĞUK ALGINLIĞI-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
Soğuk algınlığında C vitamini ve çinko almak çok yararlıdır. Kivi, kuşburnu marmeladı, taze narenciye, taze sivribiber ve maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinlerin bu dönemde bolca tüketilmesi gerekir.
PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER
* Her bir fincan için, parmak ucu kadar kök zencefil, 1-2 parça hibiscus, 2 çay kaşığı kadar kuşburnu. Bütün bitkiler 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur çiçeği veya yaprağı, 1 adet karanfil 1 su bardağı kadar suya atılıp, 2-3 dakika kaynatılır ve 2-3 dakika kadar da demlenir. Çok ince bir dilim limonla, şekersiz olarakgünde 3-4 fincan içilir.
HİBİSCUS
* 1 tatlı kaşığı balı, 1,5 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak, macun yapıp sabah akşam yutmak faydalıdır.
* 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı tarçın konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
* Tarçın kabukları çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.
* 1 bardak kaynar suya, 2 gram ıhlamur tozu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-5 bardak içilir.
* 2 bardak suya, 1 elma kabuğu, 1 tutam ıhlamur, bir miktar karanfil konulur. 5 dakika kaynatılıp, balla tatlandırılır. Sıcak olarak içilir.
* 1 bardak kaynar süte, 2-10 gram adaçayı konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder