Lahanaya benzeyen, sebze olarak kullanılan, iki yıllık otsu bir bitkidir.
ÖZELLİKLERİ:
Kış aylarında yetişen karnabahar A, B1, B2, C, K, E vitamini, potasyum, kalsiyum, cinsiyet hormonu ve sodyum ihtiva eder. Bu maddeler nedeniyle besleyici ve güç verici özelliği ön plana çıkar.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Kalp rahatsızlıklarını giderir, sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, bağırsakların çalışmasını düzenler.
KULLANMA ŞEKLİ:
Karnabahar, az suda haşlanıp salata şeklinde yenirse daha faydalı olur. Çok kaynatma besin değerini azaltır. Faydalı maddelerin çoğu suya geçtiği için sebzelerin haşlama suyu atılmamalı, çorba şeklinde içilmelidir.
Bilhassa idrar yolu enfeksiyonlarında ve antibakteriyal olarak helikobakter türevlerinin yok edilmesinde kür halinde kullanılarak mide ülserinin oluşumu engellenebilmektedir.
1 lt suda 2 avuç tabii taze karnabahar 5 dakika kaynatılarak sebzenin haşlanmasıyla elde edilen su günde 4 defa da sabah, öğle, akşam yatarken tüketilir. 3 hafta devam edilmelidir. Mide ülseri için aynı kür kullanılabilir.
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder