13 Ocak 2009 Salı

LOĞUSALIK DÖNEMİ VE EMZİRME-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Loğusalık bir kadının en özel dönemlerinden biridir. Çoğu takviye anne sütüne geçtiği için bu dönemde ilaç kullanılmaması önerilir. Isırgan otu ve rezene bu dönemde içilebilecek en yararlı iki çaydır. Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayı içmek sütün kalitesini artırır. Soya fasulyesi hem sütün bol olmasını sağlar hem de bebeğin zekasının gelişimi için çok faydalıdır.Loğusa döneminde, tarçın, gülsuyu, dereotu, fesleğen, maydanoz, limon, tuz, esmer şeker kullanılabilecek en uygun baharatlardır.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Fazla olan lohusa kanamaları için, 1 bardak kaynar suya, 2-4 gram kuru yapraklı ökseotu yapraklarından ya da tohumundan konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

ÖKSEOTU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder