23 Ocak 2009 Cuma
BAKLA ( VİCİA FABA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
BAKLA ( VİCİA FABA )
Bakla, protein bakımından en zengin sebzelerden biridir.
ÖZELLİKLERİ:
Baklanın içeriğinde, bol miktarda protein, karbonhidrat, demir, kalsiyum, potasyum, A, B1, B2 ve C vitaminleri bulunur. Kabuğu ile yenildiği taktirde, daha besleyicidir. Çiçekleri ilkbaharda toplanıp, gölge bir yerde kurutulur.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. İdrar yollarını temizler, böbrek ağrılarını dindirir, böbrek iltihaplarını giderir.
Kötü kolestrolü düşürür. Bakla, baklagillerdeki tüm sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Şekeri dengeler.
KULLANMA ŞEKLİ:
Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar. İçerdiği yüksek orandaki lifle kabızlık çekenlere iyi gelir. Bakla ayrıca hemorait ve diğer kalınbağırsak sorunlarında da sağlığa yararlı etkiler sağlar.
YAN ETKİLERİ:
Birinci derecede soğuk olan bakla, vücutta gaz oluşumuna neden olduğu için karın şişliği yapabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder