25 Ocak 2009 Pazar

BİBER ( CAPSİCUM ANNUUM )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




BİBER ( CAPSİCUM ANNUUM )

ÖZELLİKLERİ:

Biber taze veya kuruyken kullanılır. Bol C vitamini ile nadir yiyeceklerde bulunan P ve K vitaminlerini ihtiva eder. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ilede kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durdurur.

Biber iştahsızlığa karşı son derece etkili bir sebzedir. Mide tembelliğini gideren kuru biber, hazmı kolaylaştırır. Acı biber ise, kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteksizliği ve kudretsizliği ortadan kaldırır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Biber yeşil halde, çiğ olarak salata içinde yenir. Hazmı zordur, iyi çiğnenmelidir. Kırmızı biberde portakaldan daha çok C vitamini vardır. Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Vücudun direncini arttırır.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder