7 Ocak 2009 Çarşamba

İSHAL-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


İshal, hazım yollarındaki bir hastalığın habercisidir.Sık sık sulu dışkılama meydana gelir. İshal durumunda ayva, kestane, muşmula, muz, nar, karadut ve elma daha sık tüketilmelidir.

Adaçayı, papatya, nane, kekik, palamut kabuğu, mersin yaprağı ve meyvesi, böğürtlen yaprağı, asma yaprağı ve altınbaş otu çayları içilmelidir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* İncir yaprağı kaynatılıp, içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 4-6 gram karanfil kökü konulur. 5-10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.

* Günde 3-5 elma sıkılıp, suyu içilir.

* Bir bardak kaynar suya 2 gram köpek dili kökü konulur. Soğuduktan sonra günde 3 defa 1 tatlı kaşığı içilir.

* 1 Bardak suya, 10-20 gram parçalanmış taze veya kavrulmuş pelit konulur. 10 dakika kaynatılıp içilir.

* 8 kilo kaynar su içine 500 gram sarı kantaron konulur. 40 dakika kaynatılıp süzülür. Sabah, akşam, öğle yemeklerden 1 saat önce 1 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 10 gram funda konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

FUNDA



* 1 Bardak kaynar suya,10 gram kuşburnu meyvesi konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-4 defa 1 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı tarçın konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya 2-10 gram adaçayı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder