4 Ocak 2009 Pazar

GASTRİT-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Mide iç yüzeyinin iltihaplanmasıdır.

BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 fincan havuç suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırılır. Havuç suyu yerine patates suyuda kullanılır. Bu karışımdan öğle yemeğinden 1 saat önce ve yatarken günde 2 defa yenilir.

* 1 Çay bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığı bal ve yarım limon sıkılıp içilir.

* Yemeklerden sonra nane ve papatya çayı içilmelidir. Yemeklerden önce ise, ayrık kökü, ayni safa, nergis çayı, kantaron çayı, keten tohumu, meyan kökü gibi bitkilerden çay demlenip içilir.

* 1 Bardak kaynar suya 2-6 gram ufalanmış ebegümeci konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

EBEGÜMECİ



* 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konulur. 10 dakika bekletilip, öğle ve akşam yemeklerden önce 1 bardak içilir. Bu karışımı içmeye 25 gün devam edilir.

* 1 Bardak suya, 10 gram üzüm konulur. 10 dakika kaynatılıp içilir.

* 1 Bardağa yarım fincan patates suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı bal konulup, karıştırılır. Üzeri suyla doldurulan karışımdan aç karnına sabahları içilir.

* 1 Bardağa 1 fincan havuç suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu, 1 tatlı kaşığı bal konulur. Üzeri suyla doldurulup günde 3-4 bardak açken içilir. 2 ay devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder