31 Ocak 2009 Cumartesi

KURU FASULYE-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




KURU FASULYE

ÖZELLİKLERİ:

Taze fasulyeden daha yüksek oranda kalori taşır. Vücuda bolmiktarda kalori ve protein verir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Bedenen ve zihnen çalışanlara çok faydalıdır. Kabukları şeker dengelemek için demlenerek kullanılır.

Sinirleri gelişmesini, çalışmasını ve tamirini sağlar. Bulgur pilavı ile birlikte yenilince protein değeri artar.

KULLANMA ŞEKLİ:

Pişirilerek yemeği yapılır. Piyazı da çok faydalıdır.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder