27 Ocak 2009 Salı

FASULYE ( PHASEOLUS VULGARİS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




FASULYE ( PHASEOLUS VULGARİS )

Hem besleyici hem de şifa değeri oldukça fazla olan bir sebzedir.

ÖZELLİKLERİ:

Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Yaprakları da çay gibi kullanılabilir. Bedenin ve zihnin yorgunluklarını en aza indirir. Taze fasulyede A, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar. İnsülin ifrazatını artırır. Böylece şeker hastalığını önler. Kandaki şeker miktarını düşürür.

Taze fasulyede bulunan bazı maddeler, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa zehrin etkisini azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder