27 Ocak 2009 Salı
FASULYE ( PHASEOLUS VULGARİS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
FASULYE ( PHASEOLUS VULGARİS )
Hem besleyici hem de şifa değeri oldukça fazla olan bir sebzedir.
ÖZELLİKLERİ:
Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Yaprakları da çay gibi kullanılabilir. Bedenin ve zihnin yorgunluklarını en aza indirir. Taze fasulyede A, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar. İnsülin ifrazatını artırır. Böylece şeker hastalığını önler. Kandaki şeker miktarını düşürür.
Taze fasulyede bulunan bazı maddeler, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir.
KULLANMA ŞEKLİ:
Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa zehrin etkisini azaltır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder