11 Aralık 2008 Perşembe

ZAYIFLAMAK İÇİN - DİYET-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Günümüzün en büyük problemlerinden biri fazla kilodur.Genetik faktörler,
hareketsizlik, hatalı beslenme gibi nedenlerle şişmanlık oluşabilir.
Fazla kiloları bir hastalığa dönüştürmeden dengelemek çok önemlidir.Çok hızlı verilen kilolar ve şok programlar genelde sakıncalıdır.
Rastgele hazırlanan zayıflama programları ve diyetler insanın dengesini bozabilir.Sağlıklı ve bilinçli zayıflama, diyetin yanı sıra düzenli egzersizi, bilinçli beslenme tekniklerini, stres atmayı, masajı ve doğal destekleri içerir.Zayıflamak isteyenler tuzu az yemeli ve yemek arasında su asla içmemelidir.Ananas hapları,maydonoz tabletleri, mısır püskülü, sinemaki,sarımsak, soğan katkılı doğal prepatlar da metabolizmanın canlanmasına ve toksin atmaya faydalıdır.
Yeşil çay ve tabletleri, mısır püskülü, kiraz sapı,sinemaki, rezene incelmede faydalıdır.Ihlamur, papatya ve nanede iştahı denetler.
Sağlıklı zayıflama programlarında günde en az 1.5-2 litre katkısız sıcak su ve günde en az 3-4 fincan şekersiz bitki çayı içmek çok önemlidir.
Çok özel durumlar dışında asla ve asla hızlı kilo verilmemelidir. En ideali haftada 1 kilo verilmesidir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Kilo suya 30 gram ayrık kökü, 30 gram arpa, 30 gram mısır püskülü konur.10 dakika kaynatılıp, soğuduktan sonra süzülür. Günde 3-4 bardak içilir.
* 1 Bardak kaynar suya suya 8-10 gram ufalanmış aslanpençesi konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.*
* Günde 2-3 adet elma yenir.
* 200 gram rezene, 200 gram kimyon, 200 gram melekotu kökü toz haline getirilip, karıştırılır.Günde 1 kaşık içilir.
* 1 Bardak suya 10 gram yulaf konulur.10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
* 4 Bardak suya 1 avuç dolusu ince kıyılmış maydonoz konulur. Hafif ateşte 20-30 dakika kaynatılır.1 Günde tüketilmesi gerekir.
* 500 gram suya 1 adet portakal, 3 adet limon doğranıp kaynatılır. 2 kaşık bal konulur. 5 dakika kaynatılıp günde 3-4 bardak içilir.
* 1 kilo suya 30 gram mısır püskülü, 30 gram arpa, 30 gram ayrık kökü konulur.10 dakika kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür.Balla tatlandırılabilir veya limon sıkılır. 1 Günde tüketilmesi gerekir.Bu karışıma 20 gramda kiraz sapı ilaver edilebilir.
* Yemeklerden 1 saat evvel 100-150 gram çilek yenilir.
* Sabahları aç karnına 100 gram dut yenir.
* 1 Bardak kaynar suya, 2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip günde birkaç bardak içilir.
* 1 Bardak kaynar suya, 1 kaşık funda konulur, 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.
* Lahana tabii turşusunun suyundan günde 1-2 bardak içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

ACI KIRMIZIBİBER VE DİĞER ACI BAHARATLAR
CEVİZ
ANANAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder