11 Aralık 2008 Perşembe

UYKU BOZUKLUKLARI-PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Uykusuzluk için öncelikle kava kava, valerian gibi doğal prepatlar ilk akla gelenlerdir. Melisa ağırlıklı içinde rezene, papatya ve anasonda bulunan karışım çayları uyku bozukluğunu düzene sokar. Bu çayların yatmadan bir veya yarım saat önce içilmesi doğru olur.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Su bardağı sütle 1 Su bardağı sütle 1 Su bardağı yoğurt karıştırılır. 10 dakika bekletilip yatmadan önce yenilir.

* Alıç çiçeği, yaprağı ve meyveleri, fesleğen, kedi otu, karabaş otu, lavanta çiçeği,marul, söğüt yaprağı, oğulotu karıştırılır. Bu karışımdan 1 su bardağı sıcak suya, 1 tatlı kaşığı kadar konulur. 10 dakika kadar demlenip günde 2-3 bardak tok karına içilir.

* 1 Bardak suya 1 tatlı kaşığı ıhlamur konulur. 10-15 dakika demlenir. Yatmadan önce içilir. Buna belli bir süre devam edilir.

* Havuç ve kereviz sapının suyu karıştırılarak içilir.

* Kediotu kökü çayı, gün boyunca 3-4 bardak içilir.
Metin Rengi
* Şerbetçiotu çayı, gün boyunca 2-3 bardak içilir. Yatmadan önce içilen 1 bardak çayın rahatlatıcı etkisi çoktur.

* İnce kıyılmış 4-5 dal dereotu, 1 Bardak kaynar su ile haşlanır. 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Yatmadan önce içilir.

* 1 Çay bardağı kaynar suya, 1 Tatlı kaşığı rezene toz halinde konulur. 10 dakika bekletilip şekerle tatlandırılarak içilir.

* 50 gram nane, 50 gram su yoncası, 50 gram kimyon, 50 gram kediotu kökü karıştırılır. 1 Bardak kaynar suya 1 çay kaşığı konulur.10 dakika bekletilip, sabah ve gece yatarken yarımşar bardak içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

OĞUL OTU
ÇARKIFELEK ÇİÇEĞİ
PAPATYA
LAVANTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder