11 Aralık 2008 Perşembe

MİDE RAHATSIZLIKLARI-PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Midenin başlıca görevi, bsinleri ince bağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusundaki yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat meydana getiren geğirmeler, bir mide rahatsızlığının belirtisidir. Bu gibi rahatsızlıklar ebegümeci ve keten tohumu ile giderilebilir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Bardak kaynar suya, 20 gram menekşe konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* Civanperçemi az pelinotuyla birlikte kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.

* Yemeklerin üzerine veya gerktiğinde, 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Yemeklerden sonra midede meydana gelen ağrıları giderir.

* Bir bardak kaynar suya 4 gr. dağ reyhanı konulur.10 dakika bekletilip, çay yerine içilir.

* Yemekten 1-2 saat sonra içilen çay faydalı olur.

* 8 kilo kaynar su içine 500 gram sarı kantaron bitkisi konulur. 40 dakika kaynatılıp süzülüp dolapta muhafaza edilir. Sabah, öğle, akşam yemeklerinden 1 saat önce bir bardak içilir.

* Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.

* Kudret narı olgun meyvelere balla macun yapılıp yenir.

* 1 Bardak kaynar suya, 10 gram civanperçemi konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

* Bir bardak kaynar suya 10 gram kuşburnu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-4 bardak içilir.

MİDE BULANTISINA ÖNERİLEN BİTKİLER

ZENCEFİL
TARÇIN
NANE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder