11 Aralık 2008 Perşembe

ŞEKER HASTALIĞI-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER KİTABINDAN ALINMIŞTIR.

Diyabet, başta karbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metobolizmasını ilgilendiren bir metobolizma hastalığıdır ve kendisini kan şekerinin sürekli yüksek olması ile gösterir.Diyabet hastalarındaki temel metabolik bozukluk, kan yoluyla taşınan glükozun(şekerin) hücrelerin içine girememesidir.Normal koşullarda besinlerden elde edilen veya karaciğerdeki depolardan kana salınan glükoz pankreas tarafından salgılanan İNSÜLİN horomonunun yardımıyla hücre içine girer ve orada yakılarak enerjiye dönüşür.Hücrelerin üzerinde değişik maddelerin girmesine izin verilen kapılar vardır.Bu kapılar normalde kilitlidirler ve uygun anahtar varlığında açılırlar.Diyabet, hücrelerin üzerindeki glükoz kapısının açılamaması durumudur.Bu örnekten ilerlersek diyabet, anahtar işlevi gören İNSÜLİN hormonu yetersizliğine ve / veya insülinin etkilediği reseptörlerin bozukluğuna bağlı gelişmektedir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, Okaliptüs yaprağı, karadut yaprağı, ceviz yaprağı, keçi sakalı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, hindibağ, ardıç tohumu, böğürtlen yaprağı, adaçayı, yaban mersini, aslanpençesi gibi bitkilerin çaylarından günde 3-4 bardak duruma göre kullanılır.

* Karahindiba, ceviz yaprağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

* Yabani hindiba kökü zaytinyağı ile beraber kaynatılıp içilmeye devam edilirse, kandaki şekeri düşürür.

* Lahana, tere, marul, turp, domates ve patlıcan gibi sebzelerin de şekeri düşürücü özelliği vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder