11 Aralık 2008 Perşembe

ASTIM ( NEFES DARLIĞI ) - PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Nefes alma sırasında, atmosfer havasının solunum olayının olduğu ‘alveol’ denilen hava boşluklarına naklini sağlayan iletici hava yollarında daralma, tıkanıklık ve buna bağlı olarak hava akımında zorlukla karekterize bir hastalıktır. Hava yollarında mikrobik olmayan süreğen bir iltahaplanma söz konusudur. Olası bir astım nöbetinde dik oturulmalı ve karını biraz öne çıkarmak gerekir. Nefes alırken akciğer hava keseciklerinin çökmemesi için dudaklar sivriltilmelidir. Düzenli solumak çok önemlidir. Çok soğuk havada dışarı çıkmamak, zorunlu hallerde çıkılırsa ağız ve burun atkı ile kapatılmalı ve düzenli solunmaya dikkat edilmelidir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

İşte nefes darlığı için birkaç faydalı tarif:

* 10 adet karanfil, 10 adet karabiber, 6 adet zencefil, 5 adet tarçın, bir tutam ısırgan otu ve 1 tutam ayva yaprağı 2 litre suya konulur ve 10-15 dakika ünde 3 bardak içilir. Her içildiğinde bir miktar ısıtılıp ve bir miktar balla tatlandırılıp içilmelidir.

* 1 Bardak kaynar suya 10 gram ısırgan yaprağı konur, 10 dakika bekletilir ve günde 3-4 bardak içilir.

KARANFİL

* Öksürükotu çayından günde 2-3 bardak içilmelidir. Ayrıca öksürükotu, sinirliot ve kekik karışımı çayda kullanılır.

* 1 Bardak suya 5 gram ayva yaprağı konur. 10 dakika kaynatılıp günde 2-3 bardak içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

KAHVE, ÇAY, KAKAO VE ÇUKALATA
DOMATES
MEYANKÖKÜ
ISIRGAN OTU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder