11 Aralık 2008 Perşembe

SAÇ BAKIMI-PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


İnsanların loğusalık, sonbahar, Metin Rengikronik rahatsızlıklar, yanlış diyet ve rejimler, uzun süreli ruhsal gerginlik gibi dönemlerinde saç dökülmesi artabilir.
Atkuyruğu, ısırgan, adaçayı, biberiye, meyankökü, rezene, kekik ve zerdeçal oldukça faydalıdır. Soya fasulyesi, ıspanak, ısırgan, pazı zeytinyağı gibi gıdalarda yararlıdır.Hatalı beslenme, demir, kalsiyum, çinko, A,E,D gibi vitamin eksikliği saç dökülmesinin önemli sebeplerindendir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Tatlı kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1/2 tatlı kaşığı hint yağı, 2 ampül bepanten, 2 ampül E vitamini ılık olacak şekilde bir kabın içinde karıştırılır. Bu karışım, önceden 2-3 dakika su buharına tutulmuş olan saçlı deriye, avuç içiyle ve yumuşak haeketlerle yedirilir. 10 dakika kadar yumuşak bir masaj yapılır.1.5-2 saat kadar saçlı deriye emdirildikten sonra bir şampuanla aşırı zorlamadan yağın fazlası akıtılır. Daha sonra saçlar soyalı veya doğal saç kremleriyle nemlendirilir. Çam yağı, sarımsak ve ısırgan yağı başa sürülür masaj yapılır. Bone ile birkaç saat kadar kapatılıp ılık sirkeli su ile yıkanır. Üç hafta devam edilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

ISIRGAN OTU
BİBERİYE
MEYAN KÖKÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder