11 Aralık 2008 Perşembe

MİGREN-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Migren tüm dünyada hem kadınlarda, hemde erkeklerde görülen, sık rastlanan ve ağrılı bir hastalıktır. Bulantı, kusma, ışığa ve sese aşırı duyarlılık gibi belirtileri olan bu hastalık, migrenli kişi ve ailesi için çok sıkıntı verir. Migren ataklar sırasında kişinin tüm faaliyetlerini tamamen durdurabileceği gibi, ataklar arasındaki dönemdede yaşam kalitesini azaltabilir. Kişilerin yaşamlarındaki olumsuz etkilere rağmen migreni olanların çoğu tam tedavi edilemezler. Bu bazen migrei olanların tedavi şanslarının olmadığına inanmalarından ve bu konuda doktora gitmemelerinden kaynaklanır.Ancak daha yeni ve daha etkili tedavilerin bulunmasıyla, migreni olan pek çok kişi için yeni umutlar doğmuştur.
Migren atağının sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, migreni olan çoğu kişi, belli faktörlerin migren ataklarını tetiklediğine inanır. Bu tetikleyiciler arasında stres veya stres sonrası gevşeme, çok fazla veya çok az uyku, kuvvetli ışık, hava değişiklikleri ve çikolata, peynir, kırmızı şarap, kahve ve çay gibi yiyecekler yer alır. Çoğu kadında hormonal değişiklikler veya adet dönemide migreni tetikleyebilir. Ancak ataklar başka zamanlarda da olabilir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Bardak kaynar suya, 4-12 gram kediotu kökü konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.

* Defne tohumu toz haline getirilir.Günde 5 gram balla macun yapılır ve yenilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 2-3 gram kekik konur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.

* 1 Bardak suya 2-4 gram anason konulur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğulotu yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.

* Migren noktalarına papatya yağı ile masaj yapılmalıdır.

* 2 Su bardağı kaynar su içine , birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğulotu ve fesleğen konularak 15 dakika demlenir. Bu karışım ılık olarak günde 2-3 bardak içilir. Şeker hastalığı olmayanlar bitki çayını 1 kaşık balla tatlandırabilir. Düzenli olararak en az 1 ay içilmeye devam edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder