16 Aralık 2008 Salı

ARTRİT DİYETİ


Aşağıda verilen malzemeler karıştırılarak güzel bir artrit çorbası hazırlayabilirsiniz. Temel malzemeleri karıştırın ve bunları hoşunuza giden baharatlarla lezzetlendirin. Aşağıdaki malzemelerin miktarları ve baharatlarıyla oynayabilirsiniz.

* 3-3.5 litre su, 50 gram doğranmış hindiba, 2 çorbakaşığı dövülmüş sarımsak, 250 gram ısırgan yaprağı, 50 gram küp doğranmış patlıcan, 100 gram küp doğranmış havuç, 100 gram doğranmış kuşkonmaz, 100 gram karahindiba yaprağı, 100 gram incecik doğranmış karahindiba kökü, 50 gram doğranmış ispanak, çemen otu, 250 gram boyuna kesilmiş çalı fasulyesi, yarım kilo lahana, 2 çorba kaşığı zerdeçal, 250 gram doğranmış kereviz, 2 çorba kaşığı meyan kökü, 2 çorba kaşığı eşek otu tohumu, kırmızı toz biber, toz kara biber, beyaz hardal, keten tohumu, saparna ve limon suyu.

Suyu büyük bir tencereye koyarak içine lahana, fasulye, kereviz, ısırgan, havuç, kuşkonmaz, karahindiba yaprağı ve kökü, ıspanak, patlıcan, hindiba, sarımsak, zerdeçal, meyan kökü ve eşek otu tohumu atıp karıştırdıktan sonra üzerlerine kırmızı ve karabiber, hardal, keten tohumu, saparna, çemen otu ve limon suyu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ocağı kısığa alıp, tencerenin kapağını kapatın ve 20-30 dakika ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. dört kişilik çorbanız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder