20 Aralık 2008 Cumartesi

CİLT BAKIMI-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Cildimiz, iç dünyamızın yansımasıdır. Karaciğer ve sindirim sistemi sağlıklı çalışmayan bir kişide cilt problemleri baş gösterir. Omega 3, alfa lipoik asit, ısırgan otu, çinko, A,E,B,C vitaminleri, aloe vera, üzüm çekirdeği özleri, adaçayı, papatya, dereotu, kişniş, tarçın ve gülsuyu cildimizin dostudur. Fazla baharat tüketimi cilt için zararlıdır.
Beslenmede bol miktarda sıvı almak, aşırı asitli ve baharatlı gıdalardan uzak durmak, taze süt ve süt ürünlerini bolca tüketmek, mandalina, kırmızı dolmalık biber, salatalık, havuç, şeftali, kayısı, yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketmeye dikkat etmek gerekir. Haricen sürülen aloe-vera jellerinin, A,E vitaminli kremlerin, susam ve zeytinyağının, gülsuyunun, salatalık özlerininde faydası olabilir.


BİTKİSEL FORMÜLLER


* 1 Bardak kaynar suya, 5 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, bu suyla yüz ve boyun yıkanır.

* Marul yaprakları sıkılır, suyuyla yüze masaj yapılır.


* 2 kısım gül suyu, 1 kısım kekik suyuyla karıştırılır. Bu karışımla cilt silinir. Cilt eğer fazla yağlıysa, kekik 2 misline çıkarılır.


* Biberin yeşil saplarını yemek yüzü güzelleştirir.


* Kimyon kaynatılır, süzülür ve bu suyla yüz yıkanır.


ÖNERİLEN BİTKİLER


AVAKADO


PAPATYA


SALATALIK


AYNI SAFA ÇİÇEĞİ


HAVUÇ


SEMİZOTU


CEVİZ


ANANAS


ALOE

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL CİLT MASKELERİ


* 2 Yemek kaşığı yulaf unu, 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ve 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeği iyice karıştırılıp, biraz su eklenerek lapa haline getirilir. Bu karışımla yağlı ciltler 2-3 dakika boyunca temizlenir. Sonra bolca ılık suyla yıkanır.


* 1 Yumurta sarısı, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı dolusu havuç suyu iyice karıştırılır.15 dakika boyunca yüzde kalan karışım, daha sonra bol suyla yıkanır.


* Soyulmuş salatalıktan kesilen 5 kalın dilim mikserde püre haline getirilir. 2 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı susam yağı,1 yumurta sarısı iyice çırpılarak mikserde karıştırılır. Yüze, boyna ve dekolteye uygulanarak 45 dakika bekletilir.


* Kabuğu soyulan bir elma rendelenir ve 1 yemek kaşığı dolusu krema ile iyice karıştırılır. Yüze, boyna ve dekolteye uygulanarak 10 dakika bekletilir.


* 50 gram soyulmuş badem iyice dövülür. Bademlerin üzerine bir miktar ılık süt konularak yoğrulur. Daha sonra karışıma 10 gram yulaf unu ve 10 gram portakal aroması katılır. 1 saat 15 dakika bekletilen karışım, üzerine biraz daha süt katılarak macun kıvamına getirilir. Bu karışım yüzünüze sürülüp, yumuşak hareketlerle en az yarım saat masaj yapılır. Daha sonra bol su ile yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder