15 Aralık 2008 Pazartesi

Sağlıklı beslenmek için özel bilgiler.Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin Şifalı bitkiler adlı kitabından alınmıştır.


* Bal ve bal ürünlerinin bütün hastalıklarda ana madde olarak kullanılmasının zaruriliği bir kere daha dile getirilmelidir.

* Dünyamızın üçte ikisinin sularla kaplı olduğu, denizlerimizdeki balıkların aynı oranda hastalıkları da tedavi ettiği, balık ürünleri va yağlarının insan sağlığı tedavisinde ön plana çıkarılması gereklidir.

* Yiyecek ve içecekler bedenin ilacıdır.Maddesiyle ve suretiyle etki eder.

* Bir öğünde mesela embriyolu buğday ekmeği koyun eti, kümes hayvanları ile hafif tatlılar, küçük lokmalarla çok çiğneyerek ve meyvelerden incir ve kuru üzümle yenerek ideal beslenme sağlanabilir.

* Yaz günlerinde soğuk yiyecekler, kış günlerinde sıcak besinler alınmalıdır.Yemek zamanı kısa tutularak öğün aralarındaki zaman dilimleri açılmalı, hazım karışmalıdır.

* Ekşi yiyecekler her zaman yenirse bedene zararlı, ihtiyarlatıcı uzuvları kurutucudur. Tedavi edici olarak kullanılabilir.

* Tatlı yemekler mideyi rahatlatır, bedeni ısıtır, safrayı tahrik eder. ( devamlı yenmemek şartıyla )

* Tuzlu gıdalar bedeni kurutur, safra yapar, şehveti artırır, uzuv ve kuvvetler zarar verir.

* Tatlıyla ekşi birbirinin panzehiridir.

* İki öğün yemek ruha hafiflik ve sıhhat verir. Şefaate sebeptir.

* Hastalıkların çoğu tokluktandır.Bundan korunan kimse ömrünü afiyetle geçirir.Balıkla yoğurdu beraber yemek bedene zararlıdır. Bazen cüzzam felç gibi müzbin hastalıkların sebebidir.

* Yoğurtla ekşi, pilavla sirke, sütlaç üzerine nar veya üzümde mideye zararlıdır ve yenmemelidir. Yenirse bunların ilacı ekmekle kuru üzüm yemek olup, bunu yapan hayat boyu doktora muhtaç olmaz denmiştir.

* Sütlü gıdalar beraberce yenmemelidir. (Süt, peynir, lor , kaşar.)

* Sebzelerle et beraber iyi bir besindir.Etle yoğurt birbirini tamamlar.Meyveyle sebze, sütle et, meyve ile et, pirinçle patates, patatesle ekmek beraberce yenmez, pişirilmez.

* Baharatlarla, kekik, nane, maydonoz, dereotu, zencefille yemekleri süsleyin, şifadır. Nimet olan yemeği severek, isteyerek, çiğneyerek, dikkatlice ve başka birşeyle meşgul olmadan, konuşmadan, televizyon seyretmeden yiyelim. Farkı farkediniz.

* Her zaman vazgeçemiyeceğimiz taze meyve, sebze, deniz mahsulu, kurutulmuş kavrulmamış yemişlerle yaşam enerjinizi maximum düzeyde tutabilir enerji kalkanınzı kuvvetlendirip, korunabilirsiniz.

* Haftada bir gün yemek yemeyin. sadece sıkılmış taze meyve suyu için.

* Kızartmayla beslenmeyiniz ve şeker yerine doğal tatlandırıcılarla beslenin.

* Acıkmadan asla yemeyin.
* Yemek yerken mümkünse arpa ekmeği veya kepekli buğday unuyla karışık arpa ekmeği yiyin.

* Embriyonsuz beyaz ekmek alışkanlık yapar.Posadır, acıktırır.

* Devamlı et yemek kalbi karartır.41 gün hiç yağlı ve et yememekte insan doğasını değiştirir.

* Yemeğin lezzetini bulacak kadar aç olun. Mümkünse tek bir çeşit yemekle yetinin., Cisim sıhhat ve sürura, kalp hayat ve huzura kavuşsun.

* Yemeğin ölçüsü, midenin üçde birini yemek, üçte birini su, üçte birini ise havaya ayırmaktır.

* Bütün yemeklerin en iyisi ve sevgilisi ve kalpte incelik hasıla edeni, arpa ekmeği, mercimek çorbası ve su kabağından yapılan herizdir. Bunu yiyenin 30-40 adam kuvvetinde bulunacağı ve gece ibadetine sebep olabileceği söylenmiştir.

* Mevsiminde taze meyve sebze, değilse tabi yoldan kurutulmuşunu yiyin.

* Mübarek balı, sabah aç karnına yiyen, içen her hastalıktan şifa bulur.

* Kabronhidratlı yiyecekleri, sebzeleri kaynatmadan veya kaynayan suyunu dökmeden, tıkırında öldürerek yiyiniz ki beden enerjiniz artsın. Aksi taktirde bedenin posalardan alacağı bir şey besin yoktur.

* Mümkün olduğunca hormonsuz ve doğal gıdalarla beslenilmelidir.

* Mevsim dışı yiyecekler, kırmızı et, suni yemle beslenen kümes hayvanları, beyaz un ve beyaz şeker gıdalarından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

* Balık, yoğurt, süt, yumurt gibi gıdalar birlikte tüketilmemelidir.

* Bol miktarda ılık su içilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder