18 Aralık 2008 Perşembe

BAĞIRSAK SOLUCANLARI-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Bağırsak solucanları tenyalar, yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak üçe ayrılabilir. Tenyalar, 7-8 metreye kadar uzayabilen, halk arasında şerit diye bilinen bir canlıdır. İyi pişmemiş etlerde insanlara geçer. Şerit olan kişide karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterir.



BİTKİSEL FORMÜLLER



Tenyaları düşürmek için,



* 1 Çorba kaşığı eğrelti otu, 2 su bardağı suda çay gibi demlenip, 15 dakika arayla aç karna 1'er su bardağı içilir.

* 1 Litre sıcak suya 1 yemek kaşığı kekik konulup, 15 dakika demlenir ve süzülür. Sabahları aç karnına 1 bardak gün boyuda toplam 4 bardak tüketilir.

* İnce rendelenmiş 200 gram havuç, sabahları aç karnına yenir.Öğleye kadar birşey yenmez. Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100′er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca yenilmeye devam edilmelidir. Yuvarlak solucanlar, 10-20 cm boyunda olup, genellikle 3-10 yaşındaki çocuklarda görülür. Karın şişliği, karın ağrısı, zayıflama ve kaşıntı görülür. Tedavisi için;

* 1 Su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur. 10 dakika demlenip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

* Kıl kurtları 3-4 mm boyunda olup, gözle görülen ufak kurtlardır. Geceleri uykusuzluk, sinir bozukluğu, baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar. Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip, öğleye kadar başka birşey yenmesse şifa olur. Bir müddet buna devam etmelidir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

ZERDEÇAL

KARANFİL

PAPAYA

SARIMSAK

ZENCEFİL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder