28 Aralık 2008 Pazar

KARACİĞER RAHATSIZLIKLARINDA-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR

Tedavide kanı temizlemek esas olmalıdır. Hücreleri besleyen kandır.

Karaciğer, vücudun en önemli toksin atma ve kendini temizleme organlarından biridir. Alerji ve cilt problemlerinin çözümü için karaciğerden toksin atmak çok önemlidir. Hindiba, enginar hapları, soya lesitin, aloe vera, doğal B vitaminleri, arı poleni ve arı sütü kanserde yardımcıdır.

Özel bazı ayurveda ve bitki tabletleri çok sayıda karaciğer hastasına iyi sonuçlar vermiştir.

Öfke ve korku asit karbonlu hava gibidir, karaciğerin baş düşmanıdır. İçinizdeki öfkeyi temizlemek ve korkularınızdan arınmaya çalışın, karaciğerin enerjisini rahatlatın.

BİTKİSEL FORMULLER

* 1.5 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı rezene tohumu, küçük bir tutam kurtpençesi, ince bir tutam hindiba ve 6-8 adet dut kurusu karıştırarak elde edeceğimiz çay günde 2-3 bardak içilir.

* Arı poleni, toz zerdeçal, taze nane ve nöbet şekeri karaciğer için yararlıdır.

* Sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı balla 1 çay kaşığı zerdeçalı karıştırarak macun yapılır.

* Semizotu tohumu ezilir, 1 bardak suya, 8 gram konulur. 1 müddet kaynatılıp şekerle tatlandırılıp, içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 6-10 gram çilek kökü sapı konulur. 10 dakika kaynatılır, günde 3-5 bardak içilir.

* 1 Bardak suya, 6 gram ayva yaprağı konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde birkaç bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 2-10 gram adaçayı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 1-2 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 2 kaşık koyunotu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 1-2 bardak içilir.

KOYUNOTU




* 1 gram kaynar suya, 8-10 gram nane yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* Karaciğer yağlanması için maydonoz suyunun çiğden sıkılıp limon ve su eklenerek sabahları aç karna içilmesi çok iyi bir kür olacaktır.

ÖNERİLEN BİTKİLER

KARAHİNDİBA

HAVUÇ

ZERDEÇAL

ZENCEFİL

MEYAN KÖKÜ

KARACİĞER HASTALARINA ÖZEL SALATA TARİFİ

Salatalar karaciğer koruyucu içerikleri nedeniyle çok önemlidirler. Salatanızı hazırlarken içine taze meryemana diken yaprakları, havuç ve karahindiba yaprakları ilave edin.

Lezzet vermek içinde üzerine zencefil ve zerdeçal serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder