23 Aralık 2008 Salı

ÇIBAN-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Ateşli hastalıklardan sonra, yaralanmalarda ve vücudun zayıf düşmesini netice veren her durumda, hastalık yapmaya fırsat bulamayan bazı virüsler, canlanarak dokuyu işgal eder. İşgal ettikleri zayıf dokuda, önce ağrı şeklinde kendilerini belli ederler. Sonra ağrılı bölgede bir kızarıklık başlar. Kızarıklık zamanla sertleşmeye ve kabarıklık yapmaya yönelir. Kabarıklığın ortası iltihaplanarak baş verir.

BİTKİSEL FORMÜLLER

* Kara boynuzu otu tohumlarını un haline getirinceye kadar dövünüz. Elde ettiğiniz lapa ile çıbanın üzerini örtüp sarınız.

* Keten tohumu dövülerek bal ile karıştırılırsa, elde edilen lapa ise yukarıdaki kara boynuz otu tohumunun yerine geçer.

* Kudret narı yağından günde 2 defa çıbanların üzerine konulur.

* Kuru üzüm, sığırın iç yağı ile merhem haline getirilir. Derideki yaraların üzerine konulursa iltihabını dışarı akıtır, yarayı iyileştirir.

* Marul yaprakları ezilir, lapa halinde çıbanların üzerine konulur. Marul yaprakları haşlamak suretiylede kullanılabilir.

* Semizotu lapa haline getirilip, çıbanların üzerine konulur.

* Ardıç dalları ezilerek kaynatılır. Elde edilen suya, sıcak su ilave edilir, çıbanların üzerine kompres yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder