11 Aralık 2008 Perşembe

TOPUK DİKENİ- PROF. DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.

Kanda Ürik asit yüksekliği topuk dikenine neden olur. Bu hastalığa yakalananlar, öğle ve akşamları yemeklerden sonra 5′er adet ardıç tohumu yemelidirler.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Günde bir defa, bir kova sıcak suya, 1 çay bardağı kekik konulup, ılık hale gelince, hasta olan ayak bu suda 20-30 dakika kadar bekletilir.

* 4 adet elma kabuğu, 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenir ve süzülür. İki yemek arası saatlerde ve yatarken birer bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder