27 Aralık 2008 Cumartesi

DALAK RAHATSIZLIKLARI-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Dalak, mor renkte bütün bir guddedir. Yoğunluğu açısından yumuşak ve elastikidir. Bulunduğu yer, kaburga kafesinin altında ve sol üst karın bölgesinin arka kısmındadır. Yaklaşık olarak uzunluğu 12.5 cm, genişliği 7.5 cm ve kalınlığı ise 5 cm'dir. Kan hücrelerinin depolanması, demir metabolizması ve kan hücrelerinin üretimi ve yok edilmesiyle ilgili bir kan lenf-guddesidir.

Cenin gelişirken dalak hem kırmızı hem de beyaz kan hücrelerini üretmektedir. Doğumdan sonra bu görev kemik iliği tarafından üstlenilir ve dalak çalışmalarını bazı tür beyaz hücre üretimi ve yorgun düşmüş kırmızı hücreleri yok etmekle sınırlandırır. Ayrıca kan dolaşımının getirdiği bakterileri ve hareketsiz bakterileride yok eder. Büyük miktarda kan depolar ve bunu zorlama ve üzülme hallerinde salgılar.

BİTKİSEL FORMÜLLER

* Lahana yaprağı sıkılır, elde edilen sudan günde 2-3 bardak üzüm hoşafıyla karıştırılarak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 4 gram kuru gül konur. 10 dakika bekletilip, balla tatlandırılarak günde 2-3 bardak soğuk olarak içilir.

* 1 Bardak suya, 10 gram kuşkonmaz kökü veya sapı konulur. 5-10 dakika kaynatılıp günde 3-4 bardak içilir.

KUŞKONMAZ KÖKÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder