11 Aralık 2008 Perşembe

Bitkilerle ilgili özel bilgiler.Prof.Dr. Ahmet Maranki’nin Şifalı Bitkiler adlı kitabından alınmıştır.


* Son zamanlarda sık duyduğunumuz ALOEVERA yani SARISABIR bitkisi mutlaka enstütü seviyesinde araştırılmalıdır.

* Uzak doğunun ginseng inin kirlenen hafızaların unutkanlık ve bellek temizlemenin ilacı olabileceği araştırılmalıdır.

* Papatyagillerin başrahatsızlıkları ve çözülemeyen yarım baş ve migren gibi hastalıklara şifa olabileceği hakikati ortaya çıkarılmalıdır.

* Günümüzün en çok konuşulan kilo problemleri, kan yağları ve bilhassa kolestrol rahatsızlıklarının turunçgiller ve bilhassa greyfurtla tedavisi incelenmelidir.

* Zencefilin mucize tedavisi bulantı, kendinden geçme ve birçok rahatsızlıklara şifa olduğu belirtilmelidir.

* Çözümsüz Gut hastalıklarında kereviz ve kiraz sapının mucizeviliği araştırılmalıdır.Nane kekik gibi keskin kokulu bitkilerin yağlarının direkt olarak bedendeki ağrı merkezlerine etki edeceği bütün uzak doğu tedavilerinde kullanıldığı unutulmamalıdır.

* Günde 1 elma yemek sizin sağlıklı bir insan olmanızı sağlar.

* Trunçgillerin ve bilhassa tropikal bölgede üretilen fekoyayanın şeker hastalarının devası olduğunu biliyormusunuz?

* İncir yemek kulunç ve romatizmadan emniyette olmayı ve kalbe incelik, mideye rahatlık vermeyi sağlar.Kabızlığı önler.

* Reyhan ve su alınırsa karın ve mesane yıkanır.Bunların çok özellikleri vardır.

* Hıyarı tuzla, cevizi tatlı ile yiyiniz. Beyninizi uyarır.

* Patlıcan yumuşatılıp yenirse beden illetleri izale olur.

* Toprağın zehri olan doğal ak mantarın suyu yüze şifadır.Bedene gıdadır.Enerji özellikleri tabir edilemiyecek kadar çoktur. Her gün yiyin.

* Hergün sabah içilen soğan suyu sizin direnç kaynağınızdır.

* Isırgan kökü, sapı, yaprağı, çiçeği meyvesi ve tohumunun şifasından ibret alın.

* Cevizi yeşil kabuğuyla marmelat olarak yerseniz tiroide şifa, cinsel hayata katkıdır.

* Kırmızı kuru üzümün çekirdeği başta kanser olmak üzere çözümsüz hastalıklara şifadır.

* Keten tohumu, yulaf, buğday, çavdar gibi taneli tohumların bedenin tam şifası için ısıtılarak çimlendirilip yenmesi her hastalığın devasıdır.

* Fasulyeyi, baklayı kabuğuyla yiyende, başta şeker hastalığı olmak üzere bütün hastalıklar çıkar.

* Günümüz psikolojik bozukluklarında sakinleştirici olarak valerianın mutlak insanlığın hizmetine sunulması gerekir.

* Aşırı baharat tüketimi zararlı olmakla beraber, normal dozlarda zencefil, zerdaçal, kekik biberiye, fesleğen, tarçın, dereotu, taze soğan, mercanköşk, karabiber, limon, kerevizsapı gibi baharatları tüketmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder