11 Aralık 2008 Perşembe

GUT HASTALIĞI-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Gut, kandaki ürik asit düzeylerinin yükselmesinden veya böbreklerdeki ürik asit tasviyesinin azalmasından doğan bir hastalıktır.Ürik asit kristalize olur ve eklemlerde çökelir.Bu çökelme ciddi ağrı nöbetlerine ve inflamasyona yol açar.Çoğu kez bu olay ayak başparmağı tabanında bulunan nispeten büyük eklemde cereyan eder.Ancak,kollar, ellerde bulunan diğer eklemlerde hastalıktan etkilenebilmektedir. El, ayak, parmaklar, dizler, el bilekleri ve dirseklerde şişkinlik ve ağrılar oluşur.Ispnak ve çilek kesinlikle yenmemelidir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1Bardak kaynar suya , 10 gram taze rezene konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.Metin Rengi

* 1 Bardak suya, 4-6 gram kiraz sapı konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak suya, ince doğranmış şalgam konulur.10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir.

* 1 Bardak suya, 10 gram ince kıyılmış maydonoz, 5-6 gram ebegümeci konur.5 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir. Günde 3-4 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 10 gram funda tohumu konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 6-20 gram püskül konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak ve daha fazlası içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

KEREVİZ
AVAKADO
KİRAZ
SÖĞÜT
ZEYTİN
YULAF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder