11 Aralık 2008 Perşembe

ADET DÜZENSİZLİKLERİ VE SANCILARI-PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.


Her kadın hayatının bir evresinde adet düzeninde sapmalar, gecikmeler yada ara kanamalar yaşayabilir.İnsan hayatında yaşanan stresler , sıkıntılar , ani kilo değişiklikleri, üzüntüler gibi pek çok etken adet düzenini etkileyebilir. Adeta saat gibi işleyen bu mekanizmada sapmalara neden olabilir.Adet bozukluklarının hiç birisi normal değildir ve araştırılması gerekir.Çünki kadın üreme sistemindeki hemen hemen bütün hastalıkların en sık verdiği belirti adet düzensizliğidir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

*Adet kanamasını söktürmek için, maydonoz, cinaperçemi, papatya, nane, nergis, safran, kimyon, anoson, rezene, havuç tohumu, karabaş otu, adaçayı ve misk gibi bitkiler çay gibi demlenip günde 2-3 bardak içilir.Ayrıca taze üvez meyvelerinide tüketmek gerekir.

* Aşırı adet kanamaları için, 4 bardak soğuk suya 2 yemek kaşığı ufalanmış çoban çantası ve atkuyruğu bitkisi konulup, ikisi birlikte 10 dakika bekletilir.

* Bu karışımın 1 günde tüketilmesi gerekir.İkinci terkip ise; birer tutam kereviz ile maydonoz kaynatılır.1 gece bekletilip 3 güz sabahları aç karnına içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

DEREOTU
ZERDEÇAL
KEREVİZ
HATMİ ÇİÇEĞİ
KARA ALIÇ
CİVANPERÇEMİ
ZENCEFİL
ÇİLEK
KAVA KAVA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder