11 Aralık 2008 Perşembe

TANSİYON-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Tansiyon yüksekliği çok ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar, yüksek tansiyon olarak adlandırılır.Yüksek tansiyonda hayvani besinler azaltılıp, nebati besinlere ağırlık verilmelidir.
Günlük tuz tüketiminin bir çay kaşığının onda birini geçmemesine dikkat edilmelidir.Sarımsak, alıç çayı, limon, zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü özelliği vardır.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1-2 ÇAY KAŞIĞI İNCE KIYILMIŞ ÖKSE OTU 1 BARDAK SOĞUK SUDA 8-10 SAT KADAR DEMLENİR.BU ÇAYDAN TATLANDIRILMADAN AÇ KARNINA İÇİLİR.

* GÜNDE 3-4 DİŞ SARIMSAK YENMELİDİR.

* ALIÇ, KALBİ GÜÇLENDİRİCİ VE ÇALIŞMA HAREKETLERİNİ DÜZENLEYİCİ ETKİLERE SAHİPTİR.KAN BASINCININ DÜZENLENMESİNDE BAŞARIYLA KULLANILABİLİR.HİÇ BİR YAN ETKİSİ YOKTUR.GÜNDE 2-3 BARDAK ALIÇ ÇAYI BALLA TATLANDIRILARAK AÇ KARNINA YADA ÖĞÜN ARALARINDA İÇİLMELİDİR.

* SABAHLARI AÇ KARNINA 4-5 CEVİZ İÇİ YENMESİ TANSİYONU DÜŞÜRÜR. UYGULAMAYA UZUN SÜRE DEVAM EDİLMELİDİR.

* BİBERİYE ÇAYI DÜŞÜK TANSİYONA ÇOK FAYDALIDIR.

* HAFTADA 1 GÜN BOYU PORTAKAL YENİR BAŞKA BİR ŞEY YENMEZ.

* 1 BARDAK KAYNAR SUYA 4-10 GRAM KİMYON KONUR, 10 DAKİKA BEKLETİLİP GÜNDE 2-3 BARDAK İÇİLİR.

* 1 BARDAK SUYA 2-4 GRAM ARDIÇ TOHUMU KONULUR. 10 DAKİKA BEKLETİLİP GÜNDE 2-3 BARDAK İÇİLİR.

* YEMEKLERDEN ÖNCE 100-150 GRAM ÇİLEK YENİLİR.

* 500 GRAM SUYA 3 ADET SOĞAN İNCE İNCE DOĞRANIR.1 GECE BEKLETİLİP SÜZÜLÜR.GÜNDE 3 DEFA 1 FİNCAN YEMEKLERDEN 30-60 DAKİKA ÖNCE YADA SONRA İÇİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder