11 Şubat 2009 Çarşamba
TERE -PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
Geniş alanlarda yabani olarak bulunan tere otu, rutubetli ve bataklık yerleri sever.
ÖZELLİKLERİ:
Tere otunun içinde, A, C, ve D vitaminleri, bazı faydalı esanslar ve mineraller bulunur. Salata malzemesi olarak tüketilir.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Tere bilinen en iyi toksin atıcıdır. Mideyi çalıştırıp, hazmı arttırır. Kandaki şeker seviyesini düşürerek, şekerlilerin insülin ihtiyacını önemli ölçüde azaltır.
Öksürüğü söktürür. Grip ve soğuk algınlığını kısa zamanda atlatmaya yarar. Böbrekleri çalıştırır,mesane ve idrar yollarını dezenfekte eder. İdrar tutukluğunu giderir. Kansızlığı giderir.
Cinsi arzuyu arttırıcı özelliği vardır. Kanserde dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı dayanıklılığı arttırır.
YAN ETKİLERİ:
Midesi hasta olanlar, damar sertliği ve romatizması olanlar tereyi çok fazla yememelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder