25 Şubat 2009 Çarşamba

ERİK ( PRUNUS DOMESTİCA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




Kurusu ve tazesi yenilen eriğin, 7 metreye kadar yükselebilen bir ağacı vardır.

ÖZELLİKLERİ:

İçinde bol miktarda B vitamini ve madeni maddeleri içerir. Komposto, marmelat, pestil ve sirke şeklinde tüketilir. Beyin yorgunluğunu önleyen erik ayrıca sinirleri kuvvetlendirir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Özellikle kuru erikte B vitamininin yanında fosfor, magnezyum, ve kolayca kana geçen bol miktarda şeker vardır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Eriğin kompostosu bağırsakları çalıştırır. Hemoroiti olanlar, hastalar,ihtiyarlar ve devamlı oturanların her gün erik kompostosu veya marmeladı yemeleri çok faydalıdır.

Karaciğerin kendi kendini tamir etmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Kan yapıcı özelliği olan erik, kalbi kuvvetlendirir ve iştah açar.

YAN ETKİLERİ:

Şeker hastalarının kuru eriği çok fazla yemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder