3 Şubat 2009 Salı
PATATES-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
Patates önemli bir besin maddesidir.
KULLANMA ŞEKLİ:
Patateste bol miktarda protein, B, C vitaminleri ve fazla miktarda potasyum bulunur. Unlu gidalara göre bir derece daha iyi oluşu, daha fazla minerale sahip oluşundandır.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Şeker hastalarının kanını alkali hale getirerek, susuzluklarını keser ve hastalıklarına dayanıklılığını arttırır.
Ülser ve reflüye yardımcı olur. Denenmiş ve mücerrebtir.
Sindirimi kolaylaştırıp, kabızlığı önler. Karaciğer şişliğini giderir.
İshali kesmek için patates püresi, yağsız yoğurtla karıştırılıp yenir. Sert bir cisim yutanlar, patates püresi yiyerek cismi çıkarır.
KULLANMA ŞEKLİ:
Vitamin değerinin kaybolmaması için külde veya çift tabanlı tencerelerde pişirilmelidir.
Suyunu çiğ sıkarak her sabah 2 bardak çiğ olarak içmek gaz, ülser ve reflünün şifasıdır.
Suda haşlandığı zaman, patates içinde bulunan potasyum ve diğer faydalı maddeler suya geçerek kaybolur. Suyu dökülmemeli kullanılmalıdır. ( Hibrit tohum olmamalıdır. ) Kızartılarak yenilmesse kilo aldırmaz. Patates yemeği piştiği gün tüketilmelidir.
YAN ETKİLERİ:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder