1 Şubat 2009 Pazar

MANTAR ( LACTARİUS PİPERATUS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




MANTAR ( LACTARİUS PİPERATUS )

ÖZELLİKLERİ:

Mantarların protein değerleri etten daha fazladır. Zihni iyi çalıştırır, bedeni yorgunluğu giderir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Zayıf ve kansız kimseler için iyi bir gıdadır, kan yapar. Vücuda kuvvet verir, yorgunluk giderir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Mantar toprağın zehiri, taopraktan yaratılan insanın panzehiridir. Haşlanarak suyu, pişirilerek yemeği, ızgarası, turşusu yapılır.

Lezzetli ve besleyici çeşitleri olduğu gibi hafif ve ağır zehirli çeşitleri daha çoktur.

Mantarlar birbirlerine çok benzedikleriiçin sık sık zehirlenme ve ölüm hadiseleri olmaktadır. Bu nedenle dikkatle seçilmelidir.

Mantarlar pişirildikleri gün tüketilmelidir.

Kesinlikle aliminyum kaplarda pişirilmeyen mantarı, romatizma ve üremi olanlar yememelidir.

Kültür mantarları kullanılmamalıdır.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder