17 Şubat 2009 Salı
DUT (MORUS NİGRA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
DUT ( MORUS NİGRA )
ÖZELLİKLERİ:
Memleketimizde çok miktarda yetişen dut, nisan ve mayıs aylarında çiçek açan bir ağaçtır. Çeşitli vitaminler ve faydalı organik asitler ihtiva eder.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Kansızlık için çok faydalı bir meyvedir. Bol miktarda P vitamini bulunduran dut, damarları yumuşatır. Bu nedenle iç ve dış kanamalar ile bu sebeple meydana gelecek felçleri önler.
Karadut bağırsak iltihabına iyi gelir.
Fazla miktarda iyot ihtiva ettiği için iyot sıkıntısı çekenler, dut kurusu yemelidir. Aç karnına yenilen beyaz dut, bağırsak solucanlarının düşürülmesini sağlar.
KULLANMA ŞEKLİ:
El ve ayak egzamaları için taze dutun kaynatılarak veya pekmezinin sıcak suda ısıtılarak el ve ayaklara gece yatarken sürülmesiyle önlenebilir. Dut pekmezi kanı temizliyerek de egzamanın tedavisine yardımcı olur.
YAN ETKİLERİ:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
DAHA ÇOK BİLGİ YOKMU BU BİLGİLER LAZIM AMA YETERSİZ GÖRÜYORUM....!
YanıtlaSil