4 Şubat 2009 Çarşamba

PIRASA ( ALLİUM PORRUM )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




PIRASA ( ALLİUM PORRUM )

Kış sebzesi olarak kullanılan bitki, ılık iklimlerde yetişir.

ÖZELLİKLERİ:

Pırasada, A, E, B1, B2 ve C gibi bol vitaminlerle, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir gibi minareller bulunur.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Esas adı Pürhassa'dır. Çok husisiyetli demektir. İnsan sağlığı için çok faydalıdır. İştahsızlığı giderir, kan yapar ve idrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır, kilo aldırmadan besler. Zayıflatıcı özelliği vardır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Pırasanın pirinçli ve zeytinyağlı yemeği, romatizma, mafsal ağrıları, böbrek hastalıkları ve üremi de faydalıdır. Çiğ olarak yenilebilir. Pırasa suyu yüzdeki sivilce ve lekelere iyi gelir.

Böbrek taşı için pırasa, maydanoz ve kerevizin sıkılmış suları veya 5 dk. haşlanmış suları düzenli olarak her gün aç karna sabahları 1 su bardağı 3 ay boyunca, 3 haftalık kürler halinde birer hafta ara vererek içilmelidir.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder