1 Şubat 2009 Pazar
MARUL ( HERBA LACTUCAE SATİVAE )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
MARUL ( HERBA LACTUCAE SATİVAE )
Özellikle salata olrak tüketilen marul, iki yıllık otsu bir sebzedir.
ÖZELLİKLERİ:
Besin değeri, A, B1, B2, B3,C ve K vitaminleri ile krom, potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor ve demir gibi mineralleri ihtiva eder.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
100 gramında, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazla vardır. İnsan sağlığı bakımından önemi büyüktür.
KULLANMA ŞEKLİ:
Çiğ yenildiği için tesiri çok fazladır. sinirleri teskin eder, uyuyamıyanlara, kalp çarpıntısı çekenlere çok fayda verir. Salata şeklinde yenilen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür, susuzluklarını giderir. Bağırsak iltihabı için bol miktarda marul yenmelidir. Emzikli annelerin sütünü çoğaltır, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.
YAN ETKİLERİ:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder