12 Şubat 2009 Perşembe

ARMUT ( PİRUS COMMUNİS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




ARMUT ( PİRUS COMMUNİS )

ÖZELLİKLERİ:

Özellikler zihin yorgunluğunu gideren, bütün salgı bezlerini ahenkli bir şekilde çalıştıran kıymetli bir meyvedir.Bol B vitamini ve fosforu içinde barındırır.

Armudun faydalı olabilmesi için, onu yemeklerden önce aç karna yemek gerekir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Böbrekleri çalıştıran armut, damarların içinde birikmiş olan tortuları eritip, idrarla dışarı atar. Kandakiüre asidi, üre tuzları gibi atık maddeleri dışarı atarak, romatizma, mafsal kireçlenmesi hastalığı olanlara çok fayda verir.

Armut kansızlığı giderir, sinirleri teskin eder, hastalıklara karşı dayanıklılığı arttırır.

Ağızdaki tükürük salgısını, mide ve bağırsak ifrazatını arttıran armutta, yüzde 15'e yakın şeker vardır. Bu şeker oranı hastalar için zararsızdır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Günde 200 gram armut yenmesinde bir sakınca yoktur. Hazmı zor olduğu için midesi zayıf olanlar, ya taze suyunu içmeli ya da kompostosunu yemelidir.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder