2 Şubat 2009 Pazartesi
MISIR ( ZEA MAYS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
MISIR ( ZEA MAYS )
Bol güneşli ve sulak yerleri sever. Üç metreye kadar yükselebilen mısır, bazı bölgelerde yaygın olarak üretilmektedir.
KULLANMA ŞEKLİ:
İçeriğinde A, B1, B2, B3, B5, B6, C ve K vitaminleri, protein, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, karbonhidrat, glikoz ve yağ vardır.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
İhtiva ettiği yüksek karbonhidrat, kişinin enerji seviyesini yükseltir. Göze kuvvet verir. Cilt sağlığında faydalıdır.
KULLANMA ŞEKLİ:
Mısır haşlanarak yenirse, beyin yorgunluğuna ve iktidarsızlığa iyi gelir. Özellikle karadeniz insanları mısırı her yerde olabildiğince çok kullanmaktadırlar. Mısırın çok tüketildiği bölgelerin insanlarının ciltleri parlak, pürüssüz ve gözenekleri sıkıdır.
Mısırın bir diğer yararı da ala hastalığına ( deriye renk veren hücrelerin ölümü, vitiligo ) karşı çok güçlü bir önleyicidir.
Mısırı en iyi tüketme şekli haşlayarak tüketmektir.
YAN ETKİLERİ:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder