13 Ocak 2009 Salı

MİDE VE ONİKİPARMAK ÜLSERİ-REFLÜ-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Ülser midenin iç yüzeyinde meydana gelen arızalanmadır. Kekik çayı, papatya çayı, limonlu su ve sarımsaklı ayran gibi içeceklerin birinden mide boşken 1-2 çay bardağı içilerek ülserli kısım dezenfekte edilir.

Çiğden sıkılmış patates her sabah çiğden çiğden sıkıp içtiğiniz beyaz lahana suyu ile ülser ve reflüye şifa ve tedaviye yardımcı olur. ...denenmiş ve mücerrebtir.

Reflü ve ülser için bir çay bardağı taze sıkılmış havuç suyu aç karna yudum yudum içildiğinde çözümdür. İyileşme sağlar. İki çay bardağından fazla içilmemelidir.

Reflü için, her sabah taze ve tabi beslenen inekten sağılmış, kaynatılmış ılık bir çay bardağı sütü aç karna yudum yudum içmek faydalı olacaktır. KOBİK diğer şekilde sütün çocuklar dışında çok ve hastalıklar için tüketilmesini önermemektedir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Kantaron çayı, meyan kökü, nergis çayı ve havuç, lahana, bal veya patates, lahana, bal karışımı ile zeytinyağı içinde eritilmiş kudret narı kullanılmalıdır. Ülser ağrısı için kantaron, meyan kökü, nane, pelin otu, papatya, şerbetçiotu gibi bitkiler karıştırılıp demlenir, bu karışımdan aç karna 3-4 bardak içilir.

* 3 su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantoron otu konularak 20 dakika demlenir, sabah, öğle, akşam açken bu karışımdan 1 su bardağı içilir.

* Günde 1 defa aç karnına kudret narı yenilir, su ile içilir. Düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir.

KUDRET NARI



* 400 gram keten tohumu toz haline getirilir.Balla macun yapılıp sabahları aç karna bir miktar yenilir. Bu işleme 30-40 gün devam edilir.

* Bir bardağa yarım finca patates suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu, sonra 1 tatlı kaşığı bal konulur, karıştırılıp üzeri su ile doldurulur, aç karnına 1.5-2 ay içilmeye devam edilir.

* 3 su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz haline civanperçemi, meyankökü ve kantaron otu koyularak 20 dakika demlenir. Bu çaydan sabah, öğlen, akşam aç karnına 1 su bardağı içilirse mide ülserine iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder