5 Ocak 2009 Pazartesi

HAZIMSIZLIK-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Öğünlerde aşırı yemekle mideyi çok fazla doldurma sonucu mide hareket edemez ve ha
zmı zorlaşır. Hazımsızlık sonucu midede uzun süre kalan yemek, kusma, ishal veya kabızlık ile mide ve bağırsakta aşırı gaza sebep olur. Papaya meyvesi veya papaya özü hapları içerdiği sindirime yardımcı enzimlerle olumlu etki gösterir. Anason, kişniş, papatya, havlıcan özellikle rezene hazımsızlık ve gaz sancıları için çok faydalıdır.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Çay bardağı sıcak suya, yarım limon sıkmalı ve 1 çay kaşığı bal ilave edilerek yemek üzerine yudum yudum içilmelidir.

* Anason, civanperçemi, lavanta, melisa, papatya ve pelin çayları içilmelidir.

* 1 Çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı yukarıda ismi geçen bitkilerden birinden konulur. 10 dakika demlenip süzülür. 1 çay kaşığı balla tatlandırılarak yemekler üzerine içilir.

* Büyükçe bir bardağa 1 adet limon sıkılır. Üzerine 1 kahve kaşığı karbonat atılıp, hemen karıştırılır. Köpüren karışım, ağza yaklaştırılıp, içilir.

* 1 Bardak kaynar suya 10 gram civanperçemi konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

* 10 gram adaçayı, 40 gram kişniş, 20 gram pelinotu, 20 gram meyan kokü karıştırılır. 1 Bardak kaynar suya 5-10 gram konulur. 10 dakika bekletilip, günde 1 bardak içilir.

KİŞNİŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder