12 Ocak 2009 Pazartesi

GÜÇLÜ GÖZLER İÇİN-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Yaşlanmaya rahmen gözlerinizin bir kartal gibi keskin olmasını istermisiniz? O halde kendinize bu çayı her gün keyifle içmeye alıştırmalısınız. Bir litre suyu kaynattıktan sonra ateşten alın ve içine her birinden birer avuç dolusu olmak üzere kedi nanesi, biberiye ve melisa atın. Üzerine de birkaç çay kaşığı zencefil ve bir kaç tutam zerdeçal ilave ettikten sonra 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Limon suyu ve balla karıştırıp ister ılık, ister soğuk içebilirsiniz.

KEDİ NANESİ



KATARAKT ENGELLEYİCİ ÇORBA

Katarakt başlangıcı olanlar için aşağıdaki tarifimizi uygulayabilirsiniz:

MALZEMELER

Yarım kilo konserve bal kabağı, yarım kilo incecik doğranmış portakal, 350 ml greyfurt suyu, 250 gram doğranmış havuç, 250 gram doğranmış tatlı patates, 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi, 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 1 tutam tuz, bir tutam kırmızı biber, bir tutam zerdeçal ve isteğe bağlı şeker.

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencereye bal kabağı, doğranmış portakal, havuç, patates, portakal kabuğu, tuz, biber ve zerdeçalı karıştırıp, orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kadar ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra karışımı bir blendıra aktararak püre haline getirdikten sonra tekrar tencereye koyun.Tadına bakın ve eğer gerekiyorsa bir parça şeker ilave edin. Eğer çok sulu kaldıysa, istediğiniz kıvama getirene kadar kaynatın ve üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder