8 Ocak 2009 Perşembe

İŞTAHSIZLIK-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Ağız yoluyla beslenmede karşılaşılan isteksizlik iştahsızlık olarak tanımlanabilir.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Ahududu, ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar,havuç, kereviz, maydanoz, soğan, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.

* 1 çay bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığı havuç tohumu konulur. Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır. 10 dakika demlenir ve sabah, öğle ve akşam tok karına içilir.

* Kakule toz haline getirilir,günde birkaç defa 0,3-0,5 gram hap halinde alınır.

KAKULE



* Tere-su teresi sıkılır, suyundan günde 1 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 4-10 gram kantoron bitkisi konulur. 10 dakika bekletilip, öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 2 gram papatya konur. 10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karına içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 1-2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak yemeklerden önce yenilir.

* 30 gram centiyane kökü, 30 gram eğir kökü, 30 gram kimyon karıştırılır. 1 Bardak suya 5-10 gram centiyane kökü konulur. 10 dakika kaynatılıp, yemeklerden 1 saat önce 1 fincan içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder