4 Ocak 2009 Pazar

HAFIZA ZAYIFLIĞI VE UNUTKANLIK-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Unutkalnlık, son yıllarda şikayet ettiğimiz sık bir durumdur. Hafıza zayıflığının bu kadar artmasında, çeşitli hastalıkların yanı sıra modern hayatın getirdiği bazı durumlar da etkilidir. Unutkanlığa bazen gizli bir depresyon neden olabileceği gibi bazen de hafıza depomuza kapasitesinin üstünde kayıt yüklenmesiyle ilgili olabilir.

Elektronik aygıtlarla çok içli dışlı olan kimselerde bir cins enerji problemi oluşmakta ve bu tür aletlerin aşırı kullanımı kişilerde bellek problemine yol açmaktadır. Hafızamızı geliştirmek için satranç, briç, dama, puzzle gibi oyunlar ve bilmece, bulmaca çözmek oldukça yararlıdır. Beyninizin artık çok dolu olduğunu hissettiğiniz dönemlerde biraz tatil yapmaya çalışın ve bol bol uyuyun. B6-B12 vitaminleri, folik asit, omega-3 yağ asitleri, E vitamini, C vitamini, soya ve lesitin unutkanlık konusunda yardımcıdır. Adaçayı, yeşilçay, kahve, meyve çayları, biberiye, zencefil, karabiber ve kakule bu konuda faydalıdır.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* 1 Bardak kaynar suya, 10-20 gram biberiye konulur. 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

BİBERİYE



* 1 Bardak kaynar suya, 3 garm kekik konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak kaynar suya, 4 gram kök konulur.10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* Her gün kuru üzüm, fıstık içi ve biberiye yenilir.

* 1 Bardak suya 15 adet badem 1,5 kaşık şekerle ezilir, süt haline getirilir, ılık halde akşamları içilir. Yemeklerden sonra 20 adet badem yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder