2 Ocak 2009 Cuma

EZİK VE YARALARDA-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Taze aslanpençesi ezilir, lapa haline getirilip sarılır.

ASLANPENÇESİ



* 1 Bardak suya, 50 gram maydanoz tohumu konulur. 3 dakika kaynatılıp, oluşan suyuna bez batırılıp ezilen kısma konulur. Bu işleme günde 4-5 defa devam edilir.

* Soğan ezilir, bir miktar tuz ilave edilip, ezik ve berelerde lapa halinde uygulanır.

* Taze enginar yaprakları, bir miktar şekerle ezilip, lapa haline getirilir.Lapa ezilen kısma günde 4-5 defa sarılır.

* Vücudunuzda oluşan morlukların üzerine çiğ patates koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder