11 Ocak 2009 Pazar

KALP DAMARLARI TIKANIKLIKLARI ( ENFARKTÜS )- PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


Kalbin kasılmasını sağlayan ' miyokard ' adı verilen kas tabakasının beslenmesi, ' kroner ' denilen ( kalbe özel ) damarlar vasıtasi ile gerçekleştirilir. Özellikle hayvansal gıdalarda bulunan ve fazla miktarda alındığında damar iç yüzeyine yapışan ' kolestrol ' isimli yağ türü, normalde esnek olan damarlarımızın esnekliğini azaltır ve damar duvarlarında birikerek damar boşluğunu daraltır. Damar duvarındaki bu sertleşme ve damarın tıkanması durumuna ' ateroskleroz ' denir. Yüksek tansiyon, yaşın ilerlemesiyle damar yapısının bozulması, sigara kullanımı v.b. etmenlerde aterozklerozu hızlandırır. Aterozkleroz veya başka bir nedenle Myokard'a gelen kan miktarı azalırsa myokard yeterli seviyede beslenemez;' iskemi ' ( dokunun kanlanamaması ) oluşur. Kalbin myokard kas tabakası tam beslenemediği için yeterli kasılamaz, bu da hastada kendini ' angina pectoris ' ( göğüs ağrısı ) şeklinde gösterir. Kalp krizinden korunmanın en önemli yolu bol miktarda sebze çorbası tüketmektir. Kendinize uygun olan malzemeyi alıp birleştirerek son derece lezzetli çorbalar yapabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz tek şey, çorbanızı mevsim sebzeleriyle hazırlamaktır. İngiltere kanser araştırma kurumu ve bir çok Amerikalı sağlıklı beslenme uzmanı,günde 5 öğün sebze ve meyve tüketmeyi teşvik eder.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Yarım kilo suya, üç baş soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip süzülür. Günde 3 defa 1 fincan içilir. Yemeklerden 1 saat önce ya da 1-2 saat sonra içilmelidir.

* 5 kilo suya, 200 gram hayıt tohumu konulur. 2 saat kaynatılır. Kaynama sırasında eksilen su yerine sıcak su ilave edilir. Karışım dolapta muhafaza edilir. Günde 1 bardak sabahları aç karna içilir.

* 10 gram sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gram ılık su konulur.24 saat bekletilip, bezle süzülür. Günde 3 defa 20-30 damla içilir.

* 1 Bardak kaynar suya 4 gram ufalanmış alıç yaprağı veya çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

ALIÇ YAPRAĞI



ÖNERİLEN BİTKİLER

SÖĞÜT

ALIÇ

YER FISTIĞI

ZEYTİN

BİBERİYE

SEMİZOTU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder