11 Aralık 2008 Perşembe

KOLESTEROL-PROF.DR. AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER KİTABINDAN ALINMIŞTIR

İnsan vücudunda kan gibi gerekli olan bir maddedir.Fazlalığı çeşitli hastalıklara neden olur.Soya lesitin, Omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt, enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburtavunu, kekik, kırmızı pul biber, sivri biber kolestrolde faydalıdır.Bol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, derin deniz balıkları, taze yeşil salatalar, limon, kivi ve naranciye yardımcı besinlerdir.Tereyağı, margarin, balık yağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker, fazla tuz, kestane ve kuruyemişler çok az kullanılmalıdır.

PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER

* Ayrık kökü, ardıç tohumu,zeytin yaprağı,keki biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse, kolestrolün düşmesini sağlar.

* Biberiye ve zerdaçal, toz haline getirilip, yemeklere yarım çay kaşığı kadar eklenir.

* Yeşil çayın kolestrol düşürücü etkisi vardır.

* 1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konulur.10 dakikak bekletilip, günde 3 bardak içilir.ünde 2-3 bardak içilir.

* 1 Bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur.10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.

* 5 Bardak suya, 100 gram hayıt tohumu konulur.10 dakika kaynatılır.İçine 1 limon sıkılıp, 2 adet aspirin, 30 gram karabaş otu, 10 gram oğul otu ilave edilir.10 dakika bekletilip 1 günde tüketilir.

* 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantoron konur.10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.

ÖNERİLEN BİTKİLER

HAVUÇ
SARIMSAK VE SOĞAN
ZENCEFİL
ÇEMEN OTU
YALANCI SAFRAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder