16 Aralık 2008 Salı
ATEŞ YÜKSELMESİ-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
Vücut sıcaklığının 37.5 dereceden yukarı çıkmasına ateş yükselmesi denir. Ateş yükselmesiyle birlikte, üşüme, titreme, baş ağrısı, iştahsızlık ve vücut kırgınlığı görülür.
Bazı bitkiler ateşi düşürmek için çok faydalıdır.
BİTKİSEL FORMÜLLER
* Kaynatılan ıhlamurdan 1 bardak alınıp içine 1 çay kaşığı dolusu nane konulur. 10 dakika demlenen karışımdan içilip terlenirse ateş düşer.
* Maydanoz, kantoron, pelin yaprağı, okaliptüs yaprağı, ayları ile kuru erik hoşafı yapılıp içilmelidir.
* 1 Bardak kaynar suya ufalanmış ebegümeci konulur, 10 dakika demlenir ve günde 3 bardak içilir.
* 1 Bardak kaynar suya 10 gram civanperçemi konur, 10 dakika bekletilir ve günde 2-3 bardak içilir.
* Bir ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş söğüt kabuğunu 250 ml. kaynar suya karıştırıp 20 dakika kadar demlemeye bırakın. Tadındaki acılığı almak için zencefil, tarçın, papatya ya da diğer lezzetli bitkilerden katabilirsiniz.
ÖNERİLEN BİTKİLER
SÖĞÜT
ZENCEFİL
ACI KIRMIZI BİBER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder