16 Aralık 2008 Salı
ALERJİ-PROF.DR.AHMET MARANKİ’NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR
Bazı insanların ücut dirençleri, çeşitli yiyecekler, çiçek tozları, elbise, halı, parfümler, plastik eşyalar, dar elbiseler, sıcak veya soğuk hava ile hayvan tüyleri gibi maddeler duyarlıdır.
Alerjik durumlar, psikoloji ve yanlış beslenme ile yakından ilgilidir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katık maddeler içeren yiyeceklerin beyaz un ve şekerin aşırı tüketimi alerjik reaksiyonları arttırdı. Her türlü alerjide karaciğerin kendini temizlemesi ve toksin atması çok önemlidir.
Yeterli miktarda C vitamini alınması çok önemlidir. Alerjik belirtiler hisseden kişinin, vücut diencini azaltan pastırma, scuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdalardan çok fazla tüketmemelidir.
PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER
Alerjisi olanlar, şahtere, ısırgan,zerdeçal, aloe vera, yulaf ezmesi, maydonoz, sarımsak, buğday çimi, taze bezelye, soya fasulyesi, badem, fındık, muşmula, at kuyruğu ve sinirli ot bol bol tüketmelidir. Günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, öğün aralarında tatlandırılmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluştuğu nedenegöre tedavi etmek en doğrusudur.
ÖNERİLEN BİTKİLER
SARIMSAK
SOĞAN
ISIRGAN OTU
C VİTAMİNİ
PAPATYA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder